Säg hej till Pelle!

Publicerad:
2021-11-15

Skrivet av:
Emma H.

Säg hej till Pelle!

Pelle Jonsson och Mattias Johansson har varit ett radarpar i många år. Redan 1996 började de tillsammans att arbeta med webbutveckling och har sedan dess arbetat med webb, i olika företag, men fortsatt tillsammans. Intresset för webbhandel föddes snart och växte sig starkare med tiden och i september 2007 startade de Svensk Webbhandel. Vi tog oss ett snack med Pelle för att besvara frågorna om hur Svensk Webbhandel egentligen blev till, vad som gör företaget så speciellt och vem mannen bakom skägget egentligen är!

Hej Pelle, VD på Svensk Webbhandel! Berätta om SWH, hur och när började allt och varför?

Mattias och jag startade Svensk Webbhandel i september 2007. Vi arbetade tillsammans på en annan webbyrå men kände att vi ville utveckla e-handelsbiten mer och på egen hand. Vi har arbetat med webbutveckling (och varandra) sedan 1996 så vi hade redan erfarenhet av att jobba med webb och tyckte att det var extra roligt med e-handel.

I en tid där begreppet webbsida var relativt färskt och företag alltmer började slås av insikten att webben var någonting som kunde gagna dem, såg Pelle och Mattias möjligheten att hjälpa andra företag till att etablera sig och växa på online. Någonting som passade problemlösaren i Pelle som handen i handsken.

Vi började göra vanliga webbsidor och kom även över på att bygga webbutiker och speciallösningar. Det som gör att jag brinner för att arbeta med webb är problemlösningen och variationen av kundernas behov. Ofta arbetar vi som tidsoptimerare där vi analyserar flaskhalsar i kundens process och försöker automatisera dessa så att personalen får mer tid över till att ta hand om kunderna.

Vad innebär det att jobba på Svensk Webbhandel?

Förutom problemlösning och att ständigt leta efter smidiga förbättringslösningar till våra kunder, så har Pelle många andra bollar i luften samtidigt.

På Svensk Webbhandel är jag alltiallo! VD, säljare, projektledare, ekonomi, osv. I ett litet företag så får man ofta många roller. Mitt huvudfokus ligger på försäljning till befintliga och nya kunder. Det är mötet med kunden och att få lösa kundens behov som gör arbetet på Svensk Webbhandel så roligt.

Men det är inte bara problemlösning som gör det så roligt att arbeta på Svensk Webbhandel. Pelle berättar om vilka kanske oväntade kunskaper han fått tack vare alla våra mångsidiga kunder.

Jag lär mig lite om mycket hela tiden. Allt från pappersmaskiner till ferruler och GC-kolonner. Det är viktigt att känna och förstå dina kunder, för att hjälpa dem att leverera de bästa lösningarna för just dem.

En varierad blandning kunder banar väg för många flexibla lösningar som kommit till liv hos Svensk Webbhandel genom åren. Att välja en favorit bland alla smarta lösningar är ett omöjligt uppdrag, men Pelle slår gärna ett extra slag för en av våra nyare lösningar, personalsidan.

Vi har byggt så många bra funktioner genom åren. En av de extra smarta lösningar som jag tänker på just nu är personalsidan som vi byggt till en av våra större kunder. På personalsidan kommunicerar de med, och sprider information, till över 300 medarbetare. Alla loggar in via BankID för att det ska vara säkert och att rätt information kommer till rätt medarbetare.

Här kan du läsa mer om personalsidan. För den som vill arbeta med webb har Pelle några tydliga råd.

Var nyfiken och lyhörd för kundens behov. Kan du översätta behoven till lösningar på webben så får du ett roligt och stimulerande jobb.

Vem är Pelle utanför arbetet?

När Pelle inte hjälper våra kunder med grymma webblösningar, hittar du honom ofta i naturen. När man är ständigt uppkopplad, kan det vara skönt med ett break från det digitala och Pelle är inget undantag. På fritiden jagar han och för tre år sedan skaffade han jakthund Peanut, som nu gärna gör honom sällskap i framförallt rådjursjakten.

Pelle står framför fönstret på sitt kontor på faluvägen. Han håller hunden Peanut i famnen. Utanför fönstret snöar det.
Bild - Pelle och hunden Peanut.
Jag bor i Torsåker med min familj som består av fru, son och dotter. Sonen delar mitt intresse för jakt och fiske så där har vi många trevliga stunder tillsammans.

Vill du veta mer om Svensk Webbhandel och hur Pelle kan lösa just dina webbproblem, är du välkommen att kontakta oss.

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp