Säg hej till Niclas!

Publicerad:
2022-01-31

Skrivet av:
Emma H.

Säg hej till Niclas!

På Svensk Webbhandels kontor går tangenterna varma. Programmerare och designers är ständigt i rörelse för att leverera smarta lösningar till våra kunder. Men vem ser egentligen till att alla på kontoret vet vad de ska göra och att saker blir levererade i tid?

Idag säger vi hej till Niclas som är projekt- och produktionsledare på Svensk Webbhandel.

Jag jobbar med projekt & produktionsplanering, de jobb som kommer in ser jag till att planera ut till utvecklare och designers. Målet är att de som utför jobben ska ha ett jämt flöde av jobb per vecka och att vi ska kunna leverera produkten i tid till kunden.

Ett arbetsformat utan begränsningar lockade Niclas till webben

Niclas bakgrund finner man som IT-Coordinator på ett svenskt företag som tillverkar kullager, men intresset för webben bottnade i en obegränsad plattform.

Jag har utvecklat väldigt mycket Windows applikationer men webben är smidigare, snabbare och når ut till en bredare publik.

För andra som är intresserade av att arbeta med det Niclas gör, menar han att kunskap i SQL-frågor och Excel kan vara en bra utgångspunkt.

Jobbet innebär att hålla koll på tider, start och slutdatum så det innebär att hämta ut mycket statistik, har man tillgång till databasen som håller all data så underlättar det att kunna skriva egna frågor mot tabellerna.

Det går utmärkt att jobba med webb i skogen

En till sak som lockade honom med webben, var möjligheten till en flexibel arbetsplats. För visst går det kanonbra att jobba med webb i skogen? Det kan Niclas intyga.

Det går utmärkt att arbeta hemifrån mitt i skogen med 4G uppkoppling. Jag och min fru Malin har en liten skogstomt intill en bäck i Bäckebo, där finns idag en liten stuga på 24m2 och en timmerstuga på 60m2. Just nu bor och jobbar jag ifrån den lilla stugan men vi ska göra i ordning timmerstugan och till hösten 2022 planerar vi att kunna bo i den.

Via arbetet på Svensk Webbhandel öppnades potentialen till att arbeta hemifrån och för Niclas öppnade det upp möjligheterna på hans skogstomt.

Vi har drömmar om odling och självhushållning, några djur kanske getter eller några får och höns. Att bo mindre, enklare och billigare är målet.
Niclas Malmström står framför kameran och tittar bortåt, i bakgrunden ser man hans stuga i Bäckebo.
Niclas framför stugan i Bäckebo.

Niclas är född och uppvuxen i Torsåker, 11km norr om hans skogstomt i Bäckebo. Hans familj består av frun Malin och 3 vuxna barn. När han inte har näsan begravd i Svensk Webbhandels produktion, eller arbetar febrilt med sin timmerstuga, så söker han andra vägar att koppla av och uttrycka sin kreativitet. För Niclas handlar det om konstsmide och musik.

När jag inte arbetar med SWH eller iordningsställer Bäckebo så håller jag på med konstsmide på Solbackasmedja och spelar banjo i Berglunds Svänggäng.

Snyggt förpackade och smarta funktioner

På arbetsplatsen ligger mycket av Niclas fokus till att planera, fördela och kommunicera. Det innebär att han har många bollar i luften samtidigt och har insyn i många av de projekt som är i rullning hos Svensk Webbhandel.

Jag gillar snyggt förpackade smarta funktioner. På SWH har vi byggt många smarta moduler och plattformar, lite extra gillar jag de konfigurationer vi utvecklat åt några kunder.

Läs mer om våra konfigurator-lösningar, eller kontakta oss om du vill veta mer om hur Niclas och Svensk Webbhandel kan hjälpa dig med smarta och snyggt förpackade funktioner på webben.

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp