Konfigurator - med möjlighet att skräddarsy egna produkter

Publicerad:
2021-12-15

Skrivet av:
Malin S.

Konfigurator - med möjlighet att skräddarsy egna produkter

I samband med att vi lanserade nya lcs.se under september 2021, så var det vår andra webbutik vi släpper med en specialbyggd produktkonfigurator. Med en konfigurator kan kunden själv skräddarsy sina egna produkter innan en beställning eller offertförfrågan.

Vilka fördelar har en produktkonfigurator

I en konfigurator kan man erbjuda sina kunder att göra flera valbara justeringar eller tillägg för de olika produkter eller tjänster man erbjuder. När man i konfiguratorn har en större valbarhet och kan anpassa olika produktalternativ ger det möjligheter till att skapa personligare produkter. Det ger även företaget en tidsvinst då företagets säljare får en kortare väg fram till ett slutfört köp, eftersom kunden redan vid sin första kontakt kan ha ett färdigt offertunderlag.

Bastubutiken först ut med konfigurator

Vår första konfigurator byggde vi under 2020 åt Bastubutiken. Där kan man, genom att välja bland Bastubutikens produkter, själv designa sin drömbastu. I varje steg av konfiguratorn finns ett flertal produkter som valbara alternativ. Efter att ha gjort val i flera steg kan man klicka sig vidare till ett färdigt offertunderlag. I vissa steg ges även möjlighet att fylla på med ytterligare önskemål om vissa produkter. Exempelvis, om man vill lägga till ett bastuaggregat så får man möjlighet att välja bland olika utvalda typer av bastuaggregat.

Implementeringen av konfiguratorn har gett Bastubutiken möjlighet att få bättre underlag till att ta fram färdiga koncept för att sina kunders bastudrömmar. Man har även sparat tid genom att inte längre behöva samla in kundens önskemål efter den första kontakten tagits.

Bastukonfigurator

Konfiguratorn skapar skräddarsydda containeralternativ

När Lundby Container Service AB vände sig till oss, hade de lokaliserat ett behov att kunna erbjuda sina kunder att bygga ihop specialanpassade containerlösningar. När kunden själv kan välja att lägga till och ta bort tillbehör och anpassningar av containern så skräddarsys den färdiga slutprodukten och det skapas ett färdigt offertunderlag åt LCS säljare.

Konfiguratorn samlar även ihop alla tilläggs- och fraktkostnader och räknar direkt ut slutpriset utefter kundens önskemål redan i offertögonblicket. Det ger en kortare väg från första kontakt till en slutförd beställning då säljaren inte behöver ta fram en offert för kunden att ta ställning till.

Med implementationen kommer vår konfigurator att effektivisera arbetet för LCS men även förenkla hanteringen i samband med specialbeställningar från kundens slutkund.

Containerkonfigurator

Speciallösningar för personliga produkter

Med implementering av en konfigurator i en webbutik kan kunder skräddarsy personliga produkter utifrån sina behov av de befintliga produkterna eller tjänster. Det kan ge en stor konkurrensfördel och öka möjligheter att bli framgångsrik på webben.

Är du intresserad av att veta mer om hur vi kan hjälpa dig att bygga en egen konfigurator?
Kontakta oss på SWH idag!

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp