Säg hej till Mattias!

Publicerad:
2021-12-03

Skrivet av:
Emma H.

Säg hej till Mattias!

Efter att i många år och i olika bolag arbetat med både webb och kollegan Pelle Jonsson, tog de till slut klivet. Året var 2007, Mattias och Pelle bestämde sig för att starta Svensk Webbhandel.

Vi har båda en drivande kraft att lösa problem åt kunder, därav startade vi SWH för att syssla fullt ut med det.

Säg hej till Mattias Johansson, en av grundarna bakom Svensk Webbhandel

Idag säger vi hej till Mattias och får hans version hur Svensk Webbhandel kom till liv, vem är Mattias på fritiden och vad som egentligen gjorde att han började arbeta med just webb.

Mattias halkade in på webben

Med den säkerhet som Mattias producerar webbaserade lösningar på stora och små problem, skulle man kunna tro att han inte gjort annat än att programmera. Men så är inte fallet. Utöver de olika bolag och anställningar inom webb som han haft genom åren, så har musik- och ljudproduktion varit en stor del av Mattias liv. Han har spelat i flera olika rockband och drev även en ljudstudio under andra halvan av 90-talet.

Men webbutveckling har funnits med i Mattias yrkesliv länge, även om han inte beskriver det första mötet som ett riktigt medvetet kliv.

Jag halkade lite in på det. Jag tror det var 1999 jag gjorde min första hemsida. Det var ett jobb som Pelle hade sålt in i sitt dåvarande bolag som han inte ville eller kunde göra själv.

Därefter kom det fler uppdrag och med tiden var det inte bara webbsidor, utan det blev mer avancerade webblösningar och webbutiker som behövde utvecklas, allteftersom nya kunder tog kontakt med sina unika problem och behov.

Jag gillar ju att problemlösa och så även när jag kodar. Och sen att försöka lösa det på så bra sätt det bara går är stimulerande.

Vad innebär det att jobba på Svensk Webbhandel?

Med åren har Mattias arbetsroll utvecklats och han finner sig idag ofta involverad i många delar och roller i de projekt Svensk Webbhandel driver. Men hans hjärta slår fortfarande lite extra för det han började med.

Roligast i min arbetsroll är programmering och när man har möjlighet att lära sig någonting nytt inom det området.

Det är inte svårt att föreställa sig att Mattias under sina år som programmerare byggt en arsenal av smarta webblösningar för stora och små kunder. Att be honom välja en favoritlösning känns därför nästan som en omöjlig uppgift. Men det hindrar honom i alla fall inte från att pusha lite extra för en av alla de smarta moduler som vi på Svensk Webbhandel producerat genom åren.

En av våra lösningar som jag tycker förtjänar ett extra uppmärksammande är sökmotorn i vår Pyramidsynkade webbutik. Sökmotorn har ett kopplat synonymregister och en viss mån av AI intelligens som listar de resultat du troligen mest är ute efter.

Här kan du läsa mer om vår smarta sökfunktion.

Vem är Mattias utanför arbetet?

När webbutvecklingen inte tar upp majoriteten av Mattias tid, ägnar han sig gärna åt familjen och musiken.

Mattias Johansson håller i kameran och tar en selfie, i bakgrunden ser man högtalare.
Här, framför högtalarna, trivs Mattias på sin fritid.
Jag lever med sambo och två barn (8 och 6 år) i Sundsvall. Jag växte upp i Torsåker, som ligger en bit utanför Hofors, men flyttade till Sundsvall under 2012. Det ledde också till att vi (SWH) öppnade vårt Sundsvallskontor som hunnit växa med fler anställda sedan dess. Mitt intresse är och har alltid varit musik, men jag hittar mindre tid för det nu för tiden.

Kontakta oss gärna om du vill veta mer om SWH och vilka av alla Mattias smarta webblösningar som kan lösa just dina problem.

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp