Säg hej till Joakim!

Publicerad:
2022-02-23

Skrivet av:
Emma H.

Säg hej till Joakim!

Hur blir man programmerare och vad lockar egentligen med att programmera för just webb? Idag säger vi hej till Joakim som är programmerare på Svensk Webbhandel och får höra hur hans webbintresse kombinerat med en dos tur, gjorde att han hamnade hos SWH.

Webbens konstanta utveckling fångade Joakims intresse

Joakim är 29 år och kommer från Sundsvall. Redan under sin gymnasieutbildning hade Joakim en föraning om att det var webb han ville jobba med.

På min gymnasieutbildningen fick jag testa att arbeta med flera olika medier som foto, film, teckning och webb. Jag tyckte redan då att webb kändes som det roligaste och mest spännande alternativet. Speciellt med tanke på hur fort webben växer och hur många olika tekniker som utvecklas hela tiden.

Han sökte vidare utbildning inom webben och efter en 2-årig utbildning till webbprogrammerare på Linnéuniversitetet, så landade han direkt hos Svensk Webbhandel i hans hemort Sundsvall. För när man är rätt person i rätt bransch, behöver det inte alls vara svårt att hitta ett passande jobb.

Jag var nästan direkt ur skolan när jag blev kontaktad av Pelle på Svensk Webbhandel och inbjuden att prata jobb på kontoret här i Sundsvall. Det kändes väldigt tursamt att inte ens ha skickat in en jobbansökan och ändå landat i ett bra jobb!

Och på Svensk Webbhandel sker ständig utveckling. Varje projekt har sina unika delar och när det kommer till att utveckla nya tekniker, så har det blivit en del av vardagen. Självklart kan det göra det svårt att välja en favorit bland ett ständigt växande utbud av nya lösningar. Men Joakim har i alla fall en klar uppfattning om en av sina senaste favoriter.

Vi byggde en integration av Bank-ID inloggning mot en av våra webbutikslösningar. Jag tycker det är kul att den kan användas för att säkra upp webbhandeln så att inte ogiltiga köp eller bedrägerier sker. Det kan vara extra viktigt om en webbutik exempelvis säljer produkter som kräver licens, eller för intranät där man kan vilja skydda viss information.

Du kan tidigare i vår blogg läsa mer om Svensk Webbhandels säkrare konverteringar via Bank-ID inloggning.

Vem är Joakim utanför arbetet?

När Joakim inte ägnar dagarna åt att utveckla smarta webblösningar till Svensk Webbhandels kunder, så är intressena många och med stor bredd. Han spenderar gärna tiden med datorspel och 3d modellering, men tar sig lika gärna till gymmet eller landar i slalombacken när arbetsveckan når sitt slut.

Bild föreställande Joakim
Joakim trivs lika bra framför datorskärmen som på gymmet och i skidbacken.
Några gånger i veckan försöker jag ta mig till gymmet och träna för att kompensera för alla timmar som spenderats framför skärmen. När snön lagt sig så är det slalom som gäller, det blir en del åkande här i Sundsvall, men helst åker jag i Vemdalen.

Vill du veta mer om hur Joakim och Svensk Webbhandel kan hjälpa dig med smarta lösningar för din webblösning? Kontakta oss!

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp