Vad är ERP?

Publicerad:
2022-06-20

Skrivet av:
Emma H.

Vad är ERP?

Är du företagare, eller funderar du på att starta företag? Då har du kanske stött på begreppet ERP. Även om förkortningen i sig inte säger mycket, kan faktiskt ERP vara viktigare för dig som företagare än du kanske tror. Idag tar vi därför en kik på mysteriet: Vad är ERP?

ERP är en förkortning för Enterprise Resource Planning. Enterprise Resource Planning är benämningen för ett affärssystem som används över hela företaget. Det kan innefatta företagets ekonomi, personalhantering, tjänster, tillverkning och alla andra delar som behöver hanteras för att företaget ska gå runt.

Ett ERP för hela företaget

Fördelarna med ett stabilt ERP är många och innefattar inte bara styrkan av att samla företagets olika processer under ett och samma tak. Fördelar kan innefatta allt från ökad produktivitet, till enklare hantering av IT, djupare insikter och bättre kontroll över verksamheten. Ett bra ERP kan dessutom kopplas ihop med andra system och möjliggör för smidigare utbyte mellan samarbetspartners.

ERP - Ett planeringssystem för hela företaget

ERP som ger möjligheter på webben

Pyramid Business Studio är ett exempel på ett riktigt grymt ERP. Med Pyramid kan du hantera de olika delarna av ditt företag från samma system. En av de stora styrkorna med att välja Pyramid Business Studio som ERP-system för ditt företag, är att det med hjälp av fristående moduler går att skräddarsy systemet utifrån dina unika behov. För dig som är intresserad av e-handel är Pyramid ett riktigt bra val. Systemet har inte bara smidiga moduler för dig som snabbt vill få kontroll över din webbhandel, det är dessutom möjligt att integrera Pyramid mot Svensk Webbhandels bra webbutik.

Du hanterar dina artiklar direkt i affärssystemet, som sedan skickar dessa till din webbutik. När en order läggs i webbutiken skickas det direkt tillbaka till ERP-systemet via den snabba synkroniseringen. Din webbutik går dessutom, precis som ditt ERP-system, att anpassa efter dina behov. Med massvis av smarta moduler och möjligheter att skräddarsy nya moduler utifrån just din verksamhet, finns det inga gränser för var du kan nå.

Vill du veta mer om våra webblösningar med koppling till olika ERP-system?
Hör av dig till oss på SWH så kan vi berätta mer.

 

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp