Stuvbutiken tar nya digitala kliv

Publicerad:
2023-12-02

Skrivet av:
Malin S.

Stuvbutiken tar nya digitala kliv

Stuvbutiken grundades 1989 och är idag en av Sveriges största butiker inom hus, hem, bygg och trädgård. Sortimentet har under de 30 år som gått utvecklats från att enbart sälja mattor tilll att idag ha över 50.000 olika artiklar i lager. Målet är att kunna erbjuda något för alla i alla prisklasser.

Från mattbutik till Stuvbutik

Sedan starten har Stuvbutiken bara vuxit och både lokalyta och omsättning har år från år ökat. Man har även vid flera tillfällen vunnit fina priser för sin verksamhet. Under 2013 valde Stuvbutiken att ta det digitala klivet ut på nätet vilket gav nya möjligheter att kunna leverara varor till hela Sverige.

Satsningen på webben 2013 har varit framgångsrik för Stuvbutiken vilket återspeglats på utvecklingen av företaget. Därför valde man, i bakvattnet av Coronapandemin och de satsningar som skedde under den perioden, under 2021 att modernisera och utveckla sitt digitala arbete. Ett steg i det arbetet var att byta ut sitt gamla affärssystem och samtidigt bygga upp en ny webbutik med koppling till Pyramid Business Studio. Vi är mycket stolta över att valet av ny samarbetspartner för utveckling av den nya webbutiken föll på oss hos Svensk Webbhandel.

Stora krav på avancerade funktioner

Tack vare Stuvbutikens stora lager av produkter med olika egenskaper krävdes det en del speciallösningar för att tillgodose de krav som Stuvbutiken hade på sin nya E-handelslösning.

Med valbara varianter av ett flertal produkter behövdes köphanteringen anpasssas. Genom att ta hänsyn till ett flertal olika dynamiska parametrar kan nu en produkt med kundunika specialanpassningar som tex storlek och färg beställas i webbutiken. Det krävdes även filtreringsmöjligheter på ett stort antal specialegenskaper som nu finns tillgodosedda i webbutiken.

Utvecklad innehållshantering

Hanteringen av innehåll via admingränsnittet har även utvecklats för att ges större möjligheter för Stuvbutiken att kunna skräddarsy både innehåll och utseende i webbutiken. I vårt nya CMS är det nu enkelt att lägga till, anpassa och positionera olika sidors innehåll. Även menyhanteringen är ombyggd för att klara av att skapa anpassade strukturer av flera olika menyträd.

Stuvbutiken
I samband med ett affärssystemsbyte hos oss på Stuvbutiken, bestämde vi oss för att även byta leverantör för vår E-Handel. Efter noggrant övervägande valde vi Svensk Webbhandel. Det valet har vi inte ångrat en sekund under resans gång där vi gemensamt funderat, testat och diskuterat oss fram till funktioner som är viktiga för vår verksamhet och försäljning. Vi uppskattar särskilt lyhördheten, den snabba (och trevliga) supporten, den höga kunskapsnivån samt att Svensk Webbhandel är otroligt lösningsorienterade! Vi ser fram emot framtiden!
- Malin Sundgren, Stuvbutiken

Tillsammans med Stuvbutiken har vi skapat en riktigt bra webbutik. Vi har strävat efter att förbättra upplevelsen för både Stuvbutikens webbkunder, och att ge Stuvbutiken en smidigare administration av deras webbutik. 

Vill även du snacka bra webblösningar? Kontakta oss på Svensk Webbhandel idag.

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp