Säg hej till Mimer!

Publicerad:
2023-03-03

Skrivet av:
Samuel R.

Säg hej till Mimer!

Här på kontoret utvecklas det smarta lösningar till våra kunder dagligen. Allting som vi utför grundar sig i att lösa ett problem, vilket är den absolut roligaste delen av systemutvecklarjobbet om du frågar Mimer. Vi passar på att säga hej till honom idag, och tar reda på lite mer om hans programmeringshistoria!

Vem är Mimer?

"Hur fungerar den där datorn egentligen?" Det låter nog ofta så i Mimers huvud. En entusiastisk datanörd med ursprung från Sandviken som fascinerats av datorsystem och deras uppbyggnad hela livet. En dator som hamnat i Mimers händer är aldrig sig lik igen. Bokstavligen!

Det var en vacker dag 94 som min pappa kom hem med en 486:a. Den dagen kunde jag bara inte motstå. Jag var bara tvungen att ta reda på mera om den. Hur fungerade den egentligen? Vilka delar i den gjorde vad? Efter ungefär en vecka var den helt isärskruvad, och den datorn lärde jag mig jättemycket om! Jag skulle säga att det var startskottet för min programmeringsresa.

Mimer valde självfallet El med datainriktning till gymnasieutbildning, och ett antal fler IT-utbildningar också genom åren. Förutom det så tycker Mimer om att säga att han är självlärd, då han aktivt utbildar sig själv än idag och söker sig till nya kunskaper.

Idag bor Mimer i Hofors tillsammans med sin dotter. När han inte skriver kod brukar det passa med en bra bok, en serie eller ett datorspel på fritiden. Även om mycket av tiden fortfarande också går till att skruva på datorer eller till att lära sig nya saker, så läggs det absolut mesta av tiden till att vara med barnen.

Bild föreställande Mimer

Att få allt att fungera driver Mimer framåt

Ett arbetssätt som uppmuntrar konstant utveckling är ett faktum för oss på SWH. Att dra en röd tråd mellan kundens önskemål och att få det att fungera på webben händer dagligen här. Det intresserade också Mimer till en praktikansökan 2016, som senare också ledde till en jobbposition. Ända sen Mimer fick jobbet så har han även fått ta del av många studier runt specifika ämnen inom programmering, för att kunna bygga de system som efterfrågats.

Egentligen är Mimer inne på sin andra vända här på SWH, efter att han tog beslutet att pröva sina vingar och programmera på en ny arbetsplats. Han insåg dock efter en arbetsperiod att uppgifterna han fick där var annorlunda från det som han lärt sig tycka om med programmering. Det var just den konstanta utvecklingen och problemlösningen på kundnivå hos SWH som han saknade.

Det som jag tycker är intressant med webben är att det hela tiden går framåt. Det finns alltid nya utmaningar man ställs inför, vilket gör att man hela tiden måste utveckla sig själv. Att alla webbutiker är uppbyggda efter kundernas önskemål bidrar också till fler utmaningar. Och det var just det, att systemutveckla för att få allting att fungera ihop och att lösa problem, som intresserade mig för programmeringsjobbet här på SWH.

Arbetssättet som vi har bidrar också med sin mängd unika funktioner. Mimer står för många smarta lösningar, men en specifik modul sticker ut bland resten hos honom:

Jag byggde en skyltmodul en gång, som gör det enkelt att hämta in data från artiklar och göra reklamskyltar till en butik. Så kunden behöver inte själv lägga in bilder och texter till skyltarna manuellt. En tidsbesparande och smidig lösning.

Tips kring systemutveckling

Som systemutvecklare ingår det att lära sig väldigt mycket. Säkerligen finns det många tips som Mimer kan bidra med till dem som söker jobb inom samma område.

Då jag i stort är självlärd så har jag fått ta del av många specialstudier om rätt unika ämnen för att kunna bygga det som behövts. Att fokusera på att lösa problemet hjälper mycket, för det är där allt grundar sig. Kom även ihåg att det är viktigt att ta sin tid till att återhämta sig när man behöver det, om man fokuserar på att själv må bra så brukar det mesta lösa sig.

Kontakta oss om du vill veta mer om våra webblösningar, och hur Mimer och Svensk Webbhandel kan hjälpa dig!

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp