Säg hej till Mikael!

Publicerad:
2022-04-22

Skrivet av:
Emma H.

Säg hej till Mikael!

Vad är det roligaste med att jobba på Svensk Webbhandel, och vad har egentligen webbprogrammering och en kökslampa i Falun gemensamt? Det tar vi reda på idag när vi säger hej till Mikael, programmerare på Svensk Webbhandel.

Falubon Mikael har vid det här laget nästan etablerat sig som en del av interiören på Svensk Webbhandel, detta då han jobbat på företaget sedan 2011, när han svarade på en jobbannons om att webbprogrammerare söktes i Hofors.

Jag fastnade för innehållet i jobbannonsen. Det lät som en spännande mix av utmaningar inom många olika områden. Och det var precis vad det var!

Med en mångsidig bakgrund inom allt från att ha arbetat på tryckeri till utveckling av elektronik och programmering inom affärssystem, landade Mikael tillslut i webbprogrammering och där trivs han som fisken i vattnet.

Jag har alltid varit intresserad av teknik, speciellt att programmera datorer. Men jag insåg att webb innehåller väldigt mycket av dessa moment. På SWH får jag möjlighet att lösa problem och föra dialog med kunderna, det är det absolut roligaste i min arbetsroll.

Under sina år på SWH har Mikael hunnit bygga många smarta lösningar, men det finns vissa som han brinner lite extra för.

Vi har byggt bokningssystem för konferensbokningar och husbesiktningar. Dessa system innehåller många smarta funktioner och kopplingar till externa system för informationsutbyte.

Vem är Mikael utanför arbetet?

När Mikael inte jobbar är det äventyr och teknik som lockar honom. Som den globetrotter han är har han besökt allt från Bali och Hongkong till Hawaii och många andra spännande resmål.

Bild föreställande Mikael i safarihatt
Mikael drar gärna iväg på äventyr till platser han inte besökt tidigare.

Men även på hemmaplan gillar Mikael att dra ut på ett och annat äventyr.

På somrarna åker jag gärna på en cykeltur på 5 mil, tar en lunchpaus halvvägs och cyklar sedan hem igen.

Men han uppskattar också lugnare aktiviteter som ett gott umgänge med vänner och bekanta över en bit mat, eller att titta på musik-program som melodifestivalen och idol. En av hans nyaste hobbys är dessutom någonting åt det tekniska hållet.

Jag har börjat intressera mig för Smarta hem. Via mobilen kan jag styra lampor och kontakter i mitt hem. Det går även att lägga till röst-styrning och därmed kunna ex. tända taklampan i köket via röst-kommandon.

Varför Mikaels nyfunna intresse för smarta hem ligger så nära hans hjärta är en enkel fråga för honom att besvara.

Det är mer tidskrävande och komplext än man kanske tror. Det kan ta många timmar att få det att fungera som man vill. Det är samma tjusning som med jobbet, man får lösa ett problem och det känns väldigt kul när allt fungerar, även om vägen dit inte alltid är spikrak.

Kontakta oss om du vill du veta mer om våra smarta bokningssystem, eller vilka problemlösningar Mikael och Svensk Webbhandel kan hjälpa dig med!

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp