Säg Hej till Kent!

Publicerad:
2022-11-07

Skrivet av:
Malin S.

Säg Hej till Kent!

Det var ett brinnande intresse för teknik och elektronik som ledde till att han började arbeta med webbprogrammering. Vi säger hej till Kent och får veta lite mer om honom och hur det gick till när han började jobba hos oss på SWH.

Allt började med intresset för teknik

Redan sen barnsben fanns där ett stort intresse för både elektronik och datorer och det har fortsatt att vara en stor del genom livet för Kent. Under sin uppväxt tyckte han mycket om att läsa olika artiklar och nyheter och lära sig mer om allt som rörde utveckling av teknik och elektronik.

Det fanns ju knappt datorer när jag växte upp så mitt tidiga intresse inriktade sig i första hand på elektronik, något som jag också läste sen på gymnasiet här hemma i Sundsvall.

Trots bristen av datorer under uppväxten så började intresset för programmering växa sig starkare på en av Kents tidiga arbetsplatser, där han fick jobba med datorer. Med sitt teknikintresse i ryggen upptäckte han snart att det fanns ordbehandlingsprogram på jobbdatorerna där man kunde testa att programmera i Cicero.

Det var där mitt intresse för programmering föddes. Något år senare hade jag köpt både dator och programvaran Visual Basic 3. Därefter tog programmeringsintresset fart på riktigt.

Programmering som arbete

I takt med teknikutvecklingen började Kent att intressera sig för att arbeta med webb. Det var via en platsannons som Kent fick upp ögonen för Svensk Webbhandel. Med den erfarenhet han skaffat av utveckling i Visual Studio såg sig Kent som klippt och skuren för den programmeringsprofil som efterfrågades. Och det visade sig vara helt rätt beslut när den inskickade ansökan ledde till en anställning.

Kent trivs bra med den arbetsmiljö som Svensk Webbhandel erbjuder och uppskattar det mesta med den arbetsrollen han har idag.

Jag uppskattar att vi jobbar mer som inhouse-utvecklare än är utplacerade på olika arbetsplatser som konsulter. Dessutom tycker jag om att vi har en relativt stor frihet i hur vi löser alla våra olika arbetsuppgifter.

Under sina år på SWH har Kent varit med och byggt många smarta lösningar och själva tycker han att det finns några som sticker ut lite mer än andra.

Jag har ett specifikt projekt i tanken där jag utvecklade en sida som plockade fram prognoser som fungerar fantastiskt snabbt, trots all komplexitet som görs med datat innan det visas för användaren. Rent tekniskt en lyckad kombination av codebehind och javascript.

Till andra som är intresserade av att arbeta med webbutveckling har Kent ett konkret tips.

Försök att inrikta dig på att lära dig en utvecklingsmiljö och bli riktigt bra på den, det kommer du långt med.
Kent trivs bäst på sommaren i sommarstugan
Nu hoppas vi på en kort vinter så att vi får, som Kent, njuta av härlig sommarvärme igen.

Uppskattar sommarstugan på fritiden

Som sagt så finns ju Kents tidiga dator- och teknikintresse kvar så mycket att fritiden utanför arbetet lägger han fortfarande gärna på att läsa nyheter och förkovra sig kring det senaste inom teknikvärlden. Krog- och uteliv lockar inte längre utan kvällarna spenderas helst hemma i soffan.

Jag tittar nog ganska mycket på TV och Discovery är favoriten med många intressanta program. Jag är inte så mycket för att titta på såpoperor utan föredrar program där jag kan lära mig någonting. Annars umgås jag regelbundet med min dotter och eftersom jag har både hus och sommarstuga så finns det ju alltid en massa göromål att ta tag i, både här hemma och i sommarstugan.

Kontakta oss om du vill veta mer om hur Kent och Svensk Webbhandel kan hjälpa dig med smarta lösningar på webben.

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp