Ny lag påverkar betalsätten i din webbutik

Publicerad:
2020-06-17

Skrivet av:
Malin S.

Ny lag påverkar betalsätten i din webbutik

Fr.o.m. 1 juli 2020 ställs det nya krav på presentationen av betalsätten i din webbutik.
Enligt Regeringens beslut som togs den 25 mars i år, gällande betalsätt inom e-handel, ska de betalsätt som inte innebär att konsumenten använder en kredit visas ut först i din kassa. Därefter kan övriga betalsätt som tex faktura, kreditkort eller delbetalningslösningar presenteras.

Man har sett att svenska hushåll, via konsumtionskrediter, har ökat sin skuldsättning. Regeringens syfte med beslutet är därför att minska kreditköpen via webbhandel genom att begränsa hur de kreditgivande betalningsalternativen marknadsförs.

Det ska vara lättare att betala direkt

Kreditgivande betalningssätt får dessutom ej längre vara förvalt i kassan. De betalsätt som direkt drar pengar från konton, tex bankbetalning, debetkort eller Swish, måste visas som förstahandsval i kassan, om dessa betalningssätt finns tillgängliga i webbutiken.

Det är din betaltjänstleverantör som kan säkerställa att de betaltjänster de erbjuder lever upp till de nya kraven av presentation av betalsätt.  Mer information om den nya lagen finns på Regeringens webbsida. 

Har du funderingar över din webbutiks betalsätt och behöver hjälp med ändringar i din kassa. Hör av dig till vår support så ser vi tillsammans över vad som behöver göras i din kassa. 

 

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp