Gör hösten lite roligare med SWH

Publicerad:
2019-10-09

Skrivet av:
Malin S.

Gör hösten lite roligare med SWH

Sommaren känns väldigt över för i år och temperaturen kryper lägre ner för varje dag på termometern utomhus. Vintern närmar sig med stormsteg men vad kan man göra för att man inte ska känna sig allt för höstdeppig.

Vi bad våra medarbetare att dela med sig av lite olika höstaktiviteter och sina bästa hösttips för hur dom själva klarar sig igenom hösten lite gladare, lite duktigare och mer redo inför vintern.

Så här kommer lite höstinspiration från oss på Svensk Webbhandel!

Mattias

”I löv hösten” – Skämt åsido så är mitt bästa tips i år att undvika att parkera bilen under ett träd när det är höst.

Detta gjorde nämligen jag häromveckan och fick trädets alla löv över hela bilen och det var inte, vare sig, lätt eller roligt att försöka få bort alla våta löv från framrutan eller bilen när jag skulle åka hem.

Kent

Nu när hösten är här tycker jag att det känns bra att få värma sig med någon varm dryck. 
Är det riktigt kalla dagar unnar jag mig gärna en Irish Coffee. Det finns många olika recept men mitt bästa innehåller en blandning av ca 3 cl whisky, 2 dl kaffe, 1 tsk farinsocker som toppas med 3 msk vispad grädde.

Personligen föredrar jag mer socker och mindre kaffe men för att få ytterligare en smakhöjare så kan du testa att helt byta ut farinsockret mot kaffelikören Kahlua. Det ger både styrka, sötma, smak och blir jättegott och perfekt till att tina upp en frusen kropp.

Emma

Jag gillar att lyssna på poddar och tycker att du under hösten ska passa på att lyssna på podden ”Palmemordet”

Varför inte lägga lite tid under de kommande höstmånaderna på att försöka lösa mysteriet kring vem som egentligen sköt Olof Palme. Kanske du kan hitta det utredningen hittills missat?

Pelle

För mig är hösten verkligen ”Ut i skogen”-tider. Det är jaktträning som står på schemat med spårövningar, skytteövningar och jakt och motion för både mig och hunden. Personligen är det mycket fokus på Älgjakten som startar den 14 oktober i år.

Men är man inte jägare så bjuder ju skogen alltid på trevliga promenader och massor av godsaker just under hösten. Jag och min familj tycker om att vara ute och plocka svamp så det blir mycket kantareller, både gula och ”hösttrattisar”, men vi plockar även Karl-Johan.

Vågar du dig på att plocka Karl-Johan så tipsar jag om ett enkelt och snabbt recept här nedan som jag tycker du ska prova.

Jocke

Det är viktigt att man håller sig varm och torr om fötterna nu när kylan och höstrusket kommer. Så mitt tips är att se till så att dina skor är redo för det kommande vädret och alla dina höst- och vinteraktiviteter.

Lämna antingen in dina skor till en skomakare för tvätt och impregnering eller så lägger du själv några timmar på att fixa det. Det är det värt.

Malin

På hösten är det oftast massor av nya spännande musikaler, teater & showföreställningar som har premiär. Jag åker gärna till Stockholm där utbudet är som störst men du kan kanske hitta nått närmare där du bor om du inte kan eller vill åka så långt?

Men vill man ha en helkväll med glitter och konfetti, svängig rock, god mat och en Ola Salo i högform så är mitt hösttips att leta sig till Hamburger Börs och uppleva hans show "It Takes A Fool To Remain Sane".  Toppklass rakt igenom och jag kan nästan garantera att du kommer få svårt att sitta still.

Micke

Gör du som jag och längtar till sol och värme nu när frostnätterna är i antågande?
Mitt hösttips är att boka en lyxig upplevelse i Ha Long Bay i norra Vietnam. Då har du någonting att se fram emot när dagarna bara blir kallare och kallare. 
Vinpearl Resort & Spa Ha Long i Vietnam/Halong-Bay kan du bo i femstjärnig lyx för ett pris motsvarande ett standard-hotell i Sverige. 

Väl på plats kan du passa på att göra en båtutflykt och uppleva Vietnams fantastiska skärgård, Ha Long-bukten. Se lodräta klippor och besök enorma grottor som klassats som ett världsarv av UNESCO. 

Längre söderut finns Vietnams bästa stränder och du hittar dessa på ön Phu Quoc. Phu Quoc ligger endast 1 flygtimme bort från Ho Chi Minh City, som även haft namnet Saigon. 

Bästa tiden att åka om du vill har maximalt med värme är under mars/april månad. Då kan temperaturen i södra Vietnam vara uppemot 35 grader, i HAVET!

Jag kan rekommendera att du kombinerar historiska vingslag i Saigon med en härlig badsemester på ön Phu Quoc efter att du besökt Ha Long Bay i norr. Den kalla årstiden blir lite mera spännande om hur har en härlig upplevelse i värmen att se fram emot!

Mimer

Jag tycker hösten är som gjord för att hålla sig inne i värmen och väl där passar jag gärna på att spela lite roliga datorspel.

Mitt tips för den här hösten är att ta en resa i tiden genom att testa att spela World of Warcraft från allra första början. Man släppte nyligen en nyrelease av originalspelet då det i år är det 15 år sedan spelet släpptes första gången. Det passar ju perfekt till mörka och kalla höstdagar.

Niclas

Mitt tips är att utnyttja hösten till att göra klart hus och trädgård inför den kommande vintern. Glöm framförallt inte bort att se över dina tak och om du har mossa, löv och barr eller annat på taket bör du se till att försöka få bort allting och skrapa dina tak rena så det inte finns något som håller kvar fukten.

När du ändå är uppe på taket eller har en stege lutad mot huset så passa på att kontrollera så dina hängrännor är hela och inte läcker. Att rengöra hängrännorna med jämna mellanrum är en bra idé så att det inte blir stopp när regnet kommer och du får allt regnvatten på fel ställen. Speciellt viktigt är det nu till hösten när alla löv som faller lätt täpper igen dina hängrännor.

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp