FramtidHaga tänker nytt

Publicerad:
2021-04-06

Skrivet av:
Emma H.

FramtidHaga tänker nytt

Vi tycker om när våra befintliga kunder tänker nytt, och det är just vad FramtidHaga bestämde sig för att göra under 2020.

Vad är FramtidHaga?

Framtidhaga är en unik samlingsplats för utveckling av näringsliv, besöksnäring, arbetsmarknad och integration. Framtidhaga består av koncepten Kunskapsstaden och Trädgårdsstaden och banar väg för utveckling av nya och etablerade verksamheter i Hagaområdet i Hofors Kommun. Entré Hofors, Hofors Kommuns näringslivskontor, är projektägare av Framtidhaga.

Vad gjorde vi?

Framtidhaga var sugna på ett nytt grepp om deras gamla webbplats. Visionen var att visa upp Framtidhaga som en plats för inspiration och nytänkande.

En ny innehållshanterare

Vårt första steg var att konvertera FramtidHagas webbplats från vår äldre innehållshanterare IH7, till vår nya Multiflex lösning. Multiflex är en av Svensk Webbhandels moderna plattformar, som tar innehållshanteringen till andra nivåer. Vårt mål var att tillhandahålla en webbplats med en innehållshanterare som gjorde arbetet så smidigt som möjligt för kundens redaktörer, både vid hantering av texter och bilder.

Den nya innehållshanteraren kom också laddad med fiffiga moduler som nyhetshantering, sök, multipla bildväxlare, pillarpages och kolumn-hanteringar.

En ny look

Utöver den nya innehållshanteraren tog vi ett nytt och fräscht helhetsgrepp kring webbplatsens design och utformning. Med fokus på stora bilder, bildväxlare och så kallade pillarpages för struktur av innehåll, ville vi ta ett modernt grepp och ge kunden en bra utgångspunkt för deras framtida arbete med förmedling av information och nyheter.

Bild på datorskärm och mobilskärm med framtidhaga.se öppen, visar att webbplatsen är responsiv

 

Ett grepp kring tillgänglighet

Det sista vi gjorde innan webbplatsens lansering var att ta ett grepp omkring tillgänglighet. Vi utförde en granskning utifrån WCAG 2.1aa:s riktlinjer kring tillgänglighet på webben och utförde förbättringsarbeten för att öka sannolikheten för att så många som möjligt skulle kunna tillgodose sig informationen från FramtidHagas webbplats.

Vi har ett jättebra samarbete med SWH där vi alltid får bra, snabb och kompetent support och service i stora och små frågor. SWH har alltid vart lösningsorienterade och lyhörda för våra önskemål och alltid med ett fantastiskt bemötande.
- Katarina Petersson, Kommunikations- och turismutvecklare på Entré Hofors

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp