Det är hett med E-handel!

Publicerad:
2020-11-19

Skrivet av:
Malin S.

Det är hett med E-handel!

I takt med Coronapandemins utbredning har E-handeln ökat under 2020. Dess tillväxt har varit nästan 50% vissa kvartal jämfört med föregående år och mycket pekar på att det inte verkar avta. Med två av dom normalt största webbhandelshögtiderna runt knuten verkar det inte som att orderingången kommer avta. Det är helt enkelt hett att handla på webben!

Julhandeln på nätet pekar mot rekord

Julhandeln pekar mot rekordförsäljning

Julhandeln står inför dörren och i kombination med de nya Coronarestriktioner som i dagarna presenterades, är det mycket som pekar på att stora delar av julhandeln i år kommer att ske på nätet. Postnord förutspår att vi i Sverige kommer att köpa julklappar för över 10 miljarder, vilket är en ökning med 26% jämfört med förra året.  De tillfrågade konsumenterna svarar samtidigt att man planerar att göra 74% av sina julklappsinköp via Internet i år.

Black Friday 2020

Black Friday 2020

Black Friday, som i år inträffar den 27 november, räknas ju som startskottet av julhandeln. Det är då företagare har tänkt vända sina röda siffror till svarta. Förra året slog Postnord paketrekord i sina terminaler och man förutspår att nya rekord kommer sättas under årets Black Friday-handel.
Föregående år shoppade var tredje svensk för i genomsnitt 2 980 kronor under Black Friday, vilket gav en omsättning på 7,1 miljarder kronor. Fler än hälften gjorde då sina inköp via Internet och mest populärt att köpa var kläder och hemelektronik.

Inför årets Black Friday är förväntningarna från olika E-handlare stor. Men samtidigt finns en tillförsikt för den kundtillströmningen som kan komma via webben, då Coronarestriktioner i år förväntas hålla kunder borta från de fysiska butikerna.

Amazon.se - Ny utmanare

Ny E-handelsutmanare i svenska Amazon

Svenska Amazon lanserades i slutet av oktober och med över 150 miljoner produkter har man börjat plocka andelar av den svenska E-handelsmarknaden. 
Via Amazon kan man som företagare sälja sina produkter och samtidigt välja att ta del av Amazons administrations- och supporttjänster eller sköta all administration på egen hand.
Vad vi svenskar hittills handlat via Amazon så är det vardagsprodukter som tandkräm, kattsand och hudvård samt olika hemelektronikprodukter som varit de som sålt mest.

Dagligvaror ökar mest på webben

Branscherna som ökat mest på webben

Postnords E-barometer påvisar under årets tredje kvartal en historiskt hög tillväxt om 39% gällande E-handel för samma period 2019. Sett till vilka branscher som ökat mest under årets första två kvartal, är det framförallt dagligvaror som sticker ut med en stor tillväxtökning under Q2.

Branscherna som ökar mest på webben

I Coronapandemins spår är det mycket som tyder på att man gjort flera av sina vardagliga köp hemifrån i en större utsträckning än tidigare. 
Det är även en större andel av befolkningen som handlar på nätet jämfört med förra året och den grupp konsumenter som ökat mest under Q2 är i åldersgruppen 65-79 år där nu 67% handlar på nätet.

Vi är experter på E-handel

Det är kul med E-handel!

Alltid öppet, 24 timmar om dygnet, 365 dagar om året. Med E-handel låter du dina kunder göra sina inköp där de är och när de har tid. Som E-handelsföretagare finns det massor av möjligheter till att öka din försäljning på webben.

Har du egna tankar kring att starta eller utveckla din egen E-handel och behöver någon som kan hålla dig i handen och visa vägen?
Vi på Svensk Webbhandel har över 20 års erfarenhet av E-handel och E-handelslösningar, med eller utan koppling till olika affärssystem. Hör av dig idag så vi får höra dina visioner och funderingar eller så kan vi berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.
Vi är experter på E-handel!

Källor:
Postnord.se
Ehandel.se
Amazon.se

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp