Dags att synas på Google My Business

Publicerad:
2019-11-22

Skrivet av:
Malin S.

Dags att synas på Google My Business

Oavsett vilken bransch man pratar om så använder nya och befintliga kunder oftast Google Sök och Google Maps för att hitta mer information eller för att komma i kontakt med din verksamhet. Därför är det viktigt att du säkerställer att den information du förmedlar i Googles sökresultat är korrekt. Ett konto hos Google My Business ger dig full kontroll över dina kontaktuppgifter.

Google My Business är en kostnadsfri tjänst för företag som hjälper dig att stärka ditt företags närvaro på Internet och gör dig mer synlig i Googles sökresultat och i Google Maps när potentiella kunder söker efter dig och dina tjänster.

Man kan se Google My Business som ett komplement och en förlängning av din befintliga webbsida men du kan även använda dig utav Google My Business även om du inte har någon webbsida idag. Google My Business kan faktiskt även hjälpa dig att skapa en kostnadsfri webbsida utifrån de uppgifter du lägger in i ditt Google My Business-konto om du vill.

Bättre synlighet i Googles sökmotor

Google My Business gör dig starkare, framförallt vid sökningar på ditt varumärke på den lokala marknaden. Det ger en snabb åtkomst till exempelvis dina kontaktuppgifter, öppettider, webbplatsadress som snyggt presenteras till höger i Googles sökresultat. Vid sökningar i mobilen kan man även ringa till ditt företag direkt från din My Business-presentation.

Synlighet i Maps ger enklare lokalisering för besök

En av de största fördelarna med Google My Business är att du syns i Google Maps då någon gör en sökning på just de tjänster du erbjuder och som söker efter eller befinner sig i ditt lokala närområde.

Stärk ditt goda rykte med kundrecensioner

Med Google My Business kan nöjda besökare och kunder recensera ditt företag och dina tjänster. Dessa blir synliga som stjärnor i din presentation och ger dig inte bara ett bättre anseende gentemot nya kunder. Recensioner ger dig även högre sökranking hos Google och har visat sig ha inverkan på antalet genomklickningar, alltså ger bra recensioner dig en större möjlighet att få fler kunder.

Gör ditt konto mer attraktivt

Du kan själv enkelt lägga till bilder och mer information för att göra din presentation på Google My Business ännu mer tilltalande för dina besökare. Fyll ditt konto med kvalitativt material som är till fördel för din verksamhet. Du kan även göra inlägg, skapa erbjudanden och annat som lockar besökare till din webbsida eller till ett besök till din fysiska butik.

Håll din information uppdaterad

Glöm inte bort att hålla dina uppgifter uppdaterade. Bemöt recensioner, såväl bra som dåliga, så ger du ett mer seriöst intryck. Korrekta uppgifter skapar gladare besökare och kunder och du slipper även kanske bemöta sura recensioner om tex. felaktiga öppettider.

Administrera där du är

Du kan även administrera ditt Google My Business-kontot direkt i mobilen då du kan ta hem en App till din mobil. Den finns anpassad för både iOS och Android.

Google My Business

Hur skapar jag ett Google My Business-konto?

Det går fort att sätta upp ett Google My Business-konto och dina uppgifter blir synliga först när du verifierat ditt företag.

Är det du som äger det företag som ska registreras är det bara att köra annars kan det vara bra att säkerställa att du har möjlighet att skapa och verifiera ett Google My Business konto. Läs mer här

1. Skapa ett Gmail-konto

Du behöver ett Gmail-konto för att använda dig av Google My Business. Om du inte har ett som är kopplat till ditt företag föreslår vi att du skapar ett nytt istället för att använda ditt privata konto. Läs mer här
Har du redan ett Gmail-konto kan du gå direkt till steg 2.

2. Skapa My Business konto

Gå till startsidan för Google My Business och logga in med din Gmail-adress.
Här kan du söka efter ditt företagsnamn och hittar du det kan klicka dig vidare för att administrera ditt Google My Business-konto. Hittar du inte ditt företag väljer du istället att Skapa ett nytt företag med detta namn för att administrera ditt konto.

3. Kategorisera ditt företag

Välj så korrekt företagskategori utifrån din verksamhet som möjligt. Denna hjälper dig att synas vid relevanta sökningar på Google. Testa lite olika och välj den kategori som bäst beskriver din verksamhet. Du kan lägga till flera senare för att öka din tillgänglighet.

4. Lägg till dina Platsuppgifter

Vill du att ditt företag ska synas på Google Maps väljer du Ja och lägger du till adressen till ditt företag. Vill du, av någon anledning, inte synas på Maps väljer du Nej. Då kan du istället välja att lägga till vilket område du erbjuder tjänster och varor till dina kunder.

5. Lägg till dina Kontaktuppgifter

Ange ditt telefonnummer och webbsidesadress så att man kan komma i kontakt med ditt företag. Förslagsvis tar du ett växeltelefonnummer som det alltid svaras på för bästa tillgänglighet.

6. Verifiera ditt Google My Business-konto

Nu är det dags att granska och verifiera ditt företag. Gå igenom dina uppgifter så att allting stämmer och ser bra ut. Du kan välja att verifiera ditt företag på flera sätt beroende på olika företagskategorier. Väljer du Post får du efter några veckor ett vykort med den kod du ska ange. Kortet kommer alltid till den adress du uppgivit som din kontaktadress.
Glöm inte att fortsätta fylla på ditt Google My Business-konto med mer uppgifter såsom öppettider etc.

När ditt konto är verifierat har du har gjort ditt företag mer framträdande i Googles sökresultat och mer tillgänglig för dina besökare. För mer information, hjälp och användarguider besöker du Google My Business startsida.

Kontakta oss på SWH om du vill ha hjälp med att administrera ditt Google My Business-konto. Vi kan även hjälpa dig att komma igång.

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp