Allt viktigare med E-handel anpassad för mobil

Publicerad:
2022-06-16

Skrivet av:
Malin S.

Allt viktigare med E-handel anpassad för mobil

Våra mobiltelefoner har idag en stor påverkan på det dagliga livet. Allt fler använder sina mobiler för att surfa och handla på webben samtidigt som det ständigt dyker upp fler funktioner och användningsområden för mobilen, både på nätet och IRL.

Större integration av mobiltelefon

De allt mer utvecklade mobiltelefonerna tar, för varje dag, en större plats i våra liv. Det som för bara några år sen handlade om ett smidigare sätt att kunna nås utanför hemmet är numera högteknologiska maskiner som ersatt många funktioner och tjänster som förut krävde enskilda produkter. En mobil idag fungerar lika mycket som kamera, tv, musikspelare, väckarklocka, spelkonsol och i vissa fall plånbok och arbetsverktyg som enbart telefon.

Daglig användning av Internet i mobilen

I den senaste rapporten över svenskarnas beteende på Internet* uppger 95% av Sveriges Internetanvändare att de regelbundet använder mobiltelefonen varje dag. Under 2021 är mobiltelefonen den enhet som används mest för att surfa på webben. Kopplar man ihop det med att Internet under 2021 används av 94% av Sveriges befolkning så är det väldigt mycket webbplatser som dagligen besöks i mobila enheter. Tänk efter själv, hur använder du din mobiltelefon på Internet under en dag?

Nya betendeen i mobilen

I takt med att mobilanvändning ökar har även E-handel i mobilen vuxit för varje år. I en rapport i E-barometern kan man se att 59% av de som E-handlat varje månad under 2021 har gjort sina webbinköp i mobilen**. Fortfarande sker mycket informationssökande inför ett köp i mobilen, men idag är det betydligt vanligare att man även genomför sina köp direkt i telefonen. Den tidigare åldersskillnaden i det digitala beteendet börjar suddas ut mer och mer för varje år då fler och fler äldre börjar utnyttja sina mobilers funktioner fullt ut, för att till exempel näthandla och utföra fler tjänster i telefonen.

Anpassning av E-handel i mobilen

I takt med den ökade mobilanvändningen så kan man inte längre blunda för vikten av en bra mobilanpassad webbplats, och framförallt hanteringen av E-handel i mobilen. Med funktioner och design anpassad för både mobila enheter och den tänkta målgruppen kan en webbutik ganska snabbt öka mängden genomförda köp. En bra mobilanpassad webbplats rankar även högre hos Google vilket även ger högre sökträffar och mer trafik. Allt fler tittar på din webbplats i mobilen, kanske det är dags att du visar dig från din bästa sida!

Vill du veta mer om hur vi kan hjälpa dig att mobilanpassa din webbplats eller webbutik?
Hör av dig till oss på SWH så kan vi berätta mer.

Källor:
* Svenskarna & Internet
** E-barometern

 

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp