Allebikes nya webbutik är i rullning

Publicerad:
2023-10-16

Skrivet av:
Emma H.

Allebikes nya webbutik är i rullning

Att vi på Svensk Webbhandel älskar att snacka webb och webbhandel är väl inte någon större överraskning för någon. En av de roligaste sakerna med vår bransch är kanske att vi får möjlighet att kika bakom kulisserna på så många andra branscher. En av de senaste vi kikat närmare på är faktiskt cyklar! Vi på Svensk Webbhandel är stolta över att ha samarbetat med Allebike i utvecklingen av deras nya webbutik.

Bättre cyklar till fler cyklister

Allebike är ett familjeägt företag från Alingsås som tillverkar exklusiva tävlings- och träningscyklar. Deras mål är att leverera bättre cyklar till fler cyklister. Detta genom att leverera cyklar till kundvänliga priser - utan att tumma på design, prestanda eller kvalité.

Första cykeln tillverkades 2003 och sedan dess har Allebike utvecklats till en exklusiv design- och prestandafokuserad cykeltillverkare. Deras cyklar designas, testas och byggs av ett team av cyklister. Utöver det tillverkas och säljs en mängd tillbehör, cykelvård och personlig utrustning och custom-cykelkläder till föreningar och företag runt om i hela Sverige.

Cykeltillverkare med eget tävlingsteam

Allebike är också ägare av Sveriges första registrerade UCI mountainbiketeam med segrar i så väl Cykelvasan som otaliga Svenska mästerskap. Idag produceras och säljs cirka 2000 cyklar årligen, en siffra som förväntas öka nämnvärt de närmsta tre åren. Detta var en viktig del till att uppgradera till en webbutikslösning som bättre mötte Allebikes, så väl som Allebikes kunders behov, både nationellt som när Allebike nu satsar internationellt.

När det var dags för Allebike att uppgradera sin webbutik, till en fräsch och kraftfull webblösning. Föll valet på Svensk Webbhandel och vår webbutikslösning med koppling mot Pyramid Business Studio.

Spännande designlösningar med ny innehållshanterare

Vi tycker alltid det är lite extra roligt när våra kunder är beredd att tänka lite utanför boxen, och det är precis vad vår kund Allebike var beredd att göra. Med spännande tankar och förslag kring design och upplägg, skapade vi tillsammans en modern webbutik där vår nya innehållshanterare verkligen fick sättas till test. Och lyckat blev det!

Det var viktigt både för Allebike själva och oss på Svensk Webbhandel, att designen skulle förmedla Allebike som varumärke och att Allebike kunde identifiera sig själva i webbutiken. Vi arbetade därför i nära samarbete med Allebike för att skapa oss en bild av vad de stod för och vad deras vision för sitt varumärke var. Vi landade i moderna designuttryck, med detaljer av rörlig media, intuitiva navigationsträd och faktafyllda informationsblock. Målet var att webbutiken skulle vara lika mycket en upplevelse, som en webbutik.

Svensk Webbhandel har varit lyhörda och lösningsorienterade genom hela projektet och har lyckats ta fram en användarvänlig plattform där vi enkelt kan samla samtliga av våra verksamhetsdelar under ett och samma tak. Svensk Webbhandel har varit lättillgängliga och hjälpsamma hela vägen. Vi är en kund med höga designkrav och många ideér, något som mottagits väl och med tålamod och nyfikenhet. Vi är väldigt nöjda med vår nya plattform och ser fram emot att kunna växa på riktigt!
- Jessica Blomqvist, Allebike

I samarbete med Allebike skapade vi en grym webbutik med målet att förbättra upplevelsen för både Allebikes kunder, och för Allebike själva i administrationen och hanteringen av deras webbutik.

Är du på jakt efter en riktigt grym cykel? Kolla in hos Allebike

Vill du snacka webblösningar, kontakta oss på Svensk Webbhandel.

Till bloggen

Hör av dig så skapar vi någonting tillsammans!

Upp